Saturday, June 11, 2016

Kohustuslikud soovitused uuele kavalale juhile

Tarkade vastu
Alati alatute
Kavalustega

Kui kusagil on midagi mäda, siis alati toimiv lahendus on väljastpool tugeva juhi sissetoomine. Esmapilgul tundub see hullumeelsusena, minna täiesti võõrasse keskkonda plaaniga seda parandada, aga tegelikult on selleks omad lihtsad nipid. Järgnevalt tutvustame võtteid, millega uus liider edu saavutab.

Käivita tehnoloogia väljavahetamine! Kõik probleemid tulenevad aegunud vahenditest, siin ei aita enam lappimine, tuleb uuesti luua. Paraku tähendab see kõikide pisiparanduste peatamist, sest vanarauda ei maksa ju investeerida, aga helge tuleviku nimel nad lepivad sellega. Sellega saad poolteist-kaks aastat kriitikavaba aega, kus keegi sult tulemust ei oota. Ega rohkem polegi vaja, CV-sse täitsa piisab, et järgmisele kohale edasi pürgida. Ühel hetkel nad muidugi enam ei kinnita järjekordset lisa-eelarvet ja siis sa lahkud visioonide sobimatuse ettekäändel.

Korralda alluv struktuur ümber! Lõhkudes meeskonnad hävitad sa igasugused vastuvaidlejad eos. Ei ole võimalik võõral tulla ja juhtida väljakujunenud kampa, kellel on omad traditsioonid ja maneerid. Tõsta inimesed toolidel ringi, nad sattuvad segadusse ja jäävad suu lahti sinult juhtnööre ootama. Sellega koos ka väikeseid vertikaalseid vangerdusi, mis edastavad selge sõnumi: kes tuleb kaasa, see tõuseb, kes möliseb, see võib kukkuda.

Too sõbrad kaasa! Sellega lööd kaks kärbest: sina osutad neile teene, nemad on sulle moraalseks toeks. Neid on vaja nii nuhkideks kui sõnumviiateks, üksi ei jõua ju kõike. Ühtlasi jälle alltekst: sa oled tüüp, kes hoiab omasid ja ootad pugemist.

Kasuta oma slängi! Isegi erialane sõnavara on ettevõtteti erinev. Suru peale omad terminid – kui püüad nende kõnekeelt selgeks õppida, jätad küll omameheliku mulje, aga võid kergest eksida ja maine rikkuda. Targem on see, kelle jutt on segasem. Teiste erialade inimestega rääkides ära püüagi ennast arusaadavaks teha, nii jätad mulje, et oled oma valdkonna tõeline guru, kelle jaoks ülejäänud maailm on muru madalune. Ja lühendid – need loovad mulje, et oled tegus ja hõivatud.

See, mida koolis räägitakse, on nõrkadele.



No comments:

Post a Comment